Elhunyt a diszkó királynője

63 éves korában hosszú szenvedés után Floridában elhunyt Donna Summer amerikai énekesnő, dalszerző, akit a világ a diszkó királynőjeként ünnepelt. A mellrákban szenvedő Summer utolsó pillanatig új albumán dolgozott.

Az ötszörös Grammy-díjas énekesnő egyaránt otthonos volt a pop, rock, new wave tolmácsolásában, de legnagyobb sikereit a 70-es, 80-as években, a diszkó korszakban érte el. A Last Dance, Bad Girl, Hot Stuff, I Feel Love ma már a popzene klasszikusai közé tartozik. De a Love to Love You Baby, She Works Hard for the Money, This Time I Know It's for Real című dalok is sokáig vezették a slágerlistákat. Summer albumok, kislemezek millióit adta el.

LaDonna Adrian Gaines 1948-ban született Bostonban mélyen vallásos nagycsaládban. Whitney Houstonhoz hasonlóan ő is a templomban kezdte az éneklést. Példaképének Mahalia Jacksont és Janis Joplint tartotta.

Az a kivételes amerikai popsztár volt, aki hosszasan élt Európában, és ott is sikereket aratott. Németül énekelte a Hair, Godspell, Showboat musical főszerepeit.

Donna Summer filmben is fellépett, az 1978-as Thank God It's Friday című produkcióban szerepelt, a film betédala, a Last Dance elnyerte a legjobb dalnak kijáró Oscar-díjat.

0
Your rating: None

User login

Lazapipa Funk Rádió

Lazapipa Select Rádió

Lazapipa Digital Rádió

Lazapipa Rock Rádió

Lazapipa Romantic Rádió

Lazapipa Lounge Rádió

Lazapipa House Rádió

Lazapipa Minimal Rádió

Navigation

Who's online

There are currently 0 users and 0 guests online.

Who's new

  • Jocifoto
  • Kovitomi
  • rizsolt

Skype - Lazapipasite

My status

Partnereink:

Powered by Qsa Entertainment